Aktuális

Esővel, záporokkal búcsúzik a február

A hét második felében változékony időjárásra számíthatunk. Jó, ha kéznél van az esernyő.

Csütörtökön napsütés főleg az Alföldön, a nap első részében várható, később ott is erősen felhős időre van kilátás. Estefelé a Dunántúlon már kisebb eső, zápor előfordulhat. A délkeleti, déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet +9 és+14 fok között várható.

Pénteken többnyire erősen felhős időre számíthatunk, több helyen alakul ki eső, záporeső, de a Tiszántúlon estig csapadék még nem valószínű. A déli, délkeleti szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet +8 és +14 fok között alakul.

Szombaton a csapadékzóna északkelet felé helyeződik, majd délnyugat, dél felől átmenetileg nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Estétől kezd ismét növekedni a felhőzet, és ekkor a délnyugati országrészben helyenként már elered az eső. A délkeleti, keleti szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1 és +6 fok között alakul, északkeleten, keleten lesz az enyhébb éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet +9 és +15 fok között valószínű.

Vasárnap dél, délkelet felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, napsütésre eleinte még főként az északkeleti, keleti megyékben számíthatunk. Egyre többfelé fordul elő eső, záporeső, egy-egy zivatar sem zárható ki. A keleti szél megélénkül, északkeleten néhol meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára+ 8 és +15 fok között alakul, azonban a Nyugat-Dunántúlon ennél kissé hűvösebb időre van kilátás.

Forrás: met.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top