Aktuális

Esővel kezdődik a tavasz

A meteorológiai tél utolsó és a tavasz első napjaiban többfelé várható eső, zápor. A leghidegebb órákban néhol még fagypont körüli értékek is lehetnek, de délután 15 fok körüli melegre lehet számítani.

Pénteken, a meteorológiai tél utolsó napján az ország középső részén túlnyomóan borult lesz az idő. Többfelé várható eső, zápor, másutt rövid időre kisüthet a nap, és csak helyenként alakul ki zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 1–6 fok között várható. Nappal 8–14 fokig melegszik a levegő, a tartósan esős tájakon lesz hűvösebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Március elsején, szombaton keleten is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, egyre többfelé kisüt a nap. Estétől viszont ismét erősen megnövekszik a felhőzet. A legalacsonyabb hőmérséklet 0–5 fok között valószínű. A napi legmagasabb hőmérséklet várhatóan 9–15 fok között alakul.

Vasárnap mindenütt megnövekszik a felhőzet, napsütésre eleinte még főként az északkeleti megyékben lehet számítani. Délelőtt inkább csak délen, délutántól viszont egyre többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon néhol megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban 1–6 fok között alakul a hőmérséklet. Délután jobbára 8–13 fokig melegszik a levegő, keleten helyenként kissé melegebb is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top