Aktuális

Ragyogó napsütéses hétvégénk lesz

A tavaszias hőmérsékletek mellett szeles, esős időben lesz részünk a hét második felében, hétvégére azonban elvonul a csapadékzóna.

Csütörtökön egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, de délnyugaton estig jobbára borult marad az ég. Főként ott fordul még elő elszórtan kisebb eső, záporeső. Az északi, északkeleti szelet a középső tájak kivételével sokfelé kísérik erős, az Alpokalján eleinte néhol viharos széllökések. Estétől kezd jelentősen mérséklődni a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Alföldön 15 fok körül, másutt 9 és14 fok között várható.

Pénteken eleinte változóan felhős lesz az ég, majd átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, emellett néhány órára kisüthet a nap. Szórványosan várható zápor. Az északi, északkeleti szél élénk, északkeleten erős lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Szombaton időnként erősen megnövekszik a felhőzet, emellett több órára kisüt a nap. Elszórtan várható zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és14 fok között várható.

Vasárnap derült, napos, száraz idő várható. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Forrás: met.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top