Aktuális

Nézd meg, milyen az éghetetlen zsebkendő!

De akár egy vulkánkitörést is megcsodálhatsz élőben, vagy pedig kipróbálhatod a gyerekeddel a tésztahídépítést.

“A játék ereje” – ezzel a mottóval rendezi meg március 22-én a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége az idei Országos Tehetségnap és Tehetséglabirintus eseményt. A Tehetségnap szakmai programjai mellett a szervező MATEHETSZ ingyenes családi napra várja a szülőket, gyerekeket és a tehetségekkel foglalkozó szakembereket a MOM Kulturális Központban.

A Tehetséglabirintus műhelyeiben a gyerekek a gyakorlatban is kipróbálhatják a tehetségfelismerés és tehetséggondozás legizgalmasabb eszközeit. Az Építészműhelyben az érdeklődők elkészíthetik egy képzeletbeli épület makettjét, vagy kipróbálhatják a tésztahídépítést. A képzőművészeti műhely a nemezelés és a könyvkötés műhelytitkaival várja az ügyes kezűeket.

A KutDiák műhelyben izgalmas kísérletekben vehetnek részt a tudóspalánták a Kutató Diákok természettudományos tagozatának irányításával. Többek között megnézhetik, milyen az éghetetlen zsebkendő, az ammónia-szökőkút, vagy akár egy vulkánkitörés élőben. Az Érdeklődés térképe műhelyben a gyerekek tapasztalt tehetségsegítő szakemberek segítségével felmérhetik képességeiket. Ezen kívül lesz még bábműhely, gondolkodásfejlesztő táblajátékok műhelye és ovis sarok is.

A programokról bővebben itt olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top