Aktuális

Nincsenek magyarok az eltűnt repülőn

Nincsenek magyar állampolgárok a Malaysia Airlines eltűnt gépén - derült ki a légitársaság CNN hírtelevízió által közvetített szombati Kuala Lumpur-i sajtótájékoztatóján, amelyen közzétették utasok nemzeti hovatartozását.

A tájékoztató szerint a gépen 14 ország állampolgára tartózkodott, a legtöbben közülük – 152-en – kínaiak és malajziaiak, de osztrák, holland, francia, ukrán, orosz, amerikai, ausztrál, új-zélandi és tajvani állampolgárok is vannak köztük.

Kína két mentőhajót indított útnak a Dél-kínai-tengeren abba a térségbe, amelyben a feltételezések szerint tengerbe zuhant a Malaysia Airlines Kuala Lumpurból Pekingbe tartó Boeing 777-200-as típusú gépe, fedélzetén 154 kínai utassal. A repülőgépen 239-en voltak, ebből a személyzet létszáma 12.

A kínai online média beszámolói szerint a pekingi nemzetközi repülőtéren rokonaikat, barátaikat várók törtek ki zokogásban, amikor a kora reggeli órákban hírét vették, hogy a repülőgéppel megszűnt a légi irányítók összeköttetése, szeretteiket valószínűleg baleset érte. A várakozókat szállodába szállították, ahol a légitársaság rövid tájékoztatást adott nekik az addig ismert helyzetről.

A Hszinhua hírügynökség szerint a Hajnan tartományi tengeri mentők nyolc hajója és egy repülőgépflotta is készenlétben áll a mentésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top