Aktuális

Vasárnapig kitart a meleg és a napsütés

Hidegfront csap le a hét utolsó napján.

Keddtől zavartalan napsütésre van kilátás az ország legnagyobb részén. Ennek megfelelően a délutáni maximumok is 13 és 16 fok között alakulnak, sőt pénteken akár 18 fok körüli értékeket is mérhetünk a legmelegebb délutáni órákban. Mivel száraz légtömegek árasztják el a Kárpát-medencét, ezért éjszaka könnyebben le tud hűlni a levegő, így a hajnali órákban a szélcsendesebb tájakon, elsősorban a völgyekben fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet, máshol 0 és +4 fok közötti legalacsonyabb értékekre van kilátás. Kedden és szerdán az északi–északkeleti szél gyakran megélénkülhet, szerdán nyugaton és a Dunától keletre eső tájakon többfelé meg is erősödhet, majd csütörtökön már mérséklődik a légmozgás.

A jelenlegi számítások szerint szombaton már megjelenhetnek felhők az égen, és a nyugatira forduló szél is feltámad, azonban csapadék még nem várható, és a hőmérséklet sem esik vissza ezen a napon. Vasárnapra érkezhet meg egy hidegfront viharos északnyugati széllel, ám jelentős csapadékot nem hoz.

Forrás: Időkép.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top