Aktuális

Sándor, József, Benedek tényleg meghozza a meleget

Pénteken akár 21-22 fokot is mérhetünk.

“Sándor, József, Benedek, zsákban hoznak meleget” – tartja a népi hiedelem. Az Időkép előrejelzései szerint ez beigazolódni látszik. Bár szerdán egy gyors mozgású hidegfront vonul át fölöttünk, mögötte azonban pénteken már több helyen mérhetünk az országban 21-22 fokot.

Kedden hazánk nagy részén a változóan felhős ég mellett hosszabb időszakokra is kisüt a nap, délnyugaton pedig szinte zavartalan napsütésre van kilátás, és a légmozgás is jelentősen veszít erejéből az eddigiekhez képest, a délnyugati, nyugati szelet legfeljebb élénk lökések kísérhetik. Kifejezetten kellemes időben lesz részünk, délután több helyen mérhetünk 20 fok közeli hőmérsékletet, sőt délnyugaton, nyugaton a hétfőihez hasonlóan ismét lehet akár 22-23 fok is.

Szerda reggel északnyugat felől egy gyorsan mozgó hidegfront érkezik térségünkbe, mely szórványosan, délnyugaton akár többfelé okozhat záporokat. Napközben aztán északnyugat felől gyors ütemben csökkenni fog a felhőzet,  emellett azonban ismét többfelé viharossá fokozódik a szél, főként az északnyugati tájakon újra lehetnek akár 90 kilométer/órát meghaladó lökések. Mindezek ellenére csak 1-2 fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön és pénteken már a napsütés lesz meghatározó, felhő alig lesz fölöttünk. A megélénkülő déli, délnyugati széllel újra egyre melegebb légtömegek áramlanak fölénk, így főként pénteken nagy területen ismét kevéssel 20 fok fölé melegedhet a levegő délutánra.

Nézd meg, hogyan virágoznak a mandulafák a Balaton környékén és a pécsi Havi-hegyen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top