Aktuális

Kiállítják a II. János Pál pápa elleni merényletben használt pisztolyt

A fegyvert a római rendőrség bűnügyi múzeuma adta kölcsön három évre a múzeumnak.

A néhai II. János Pál pápa dél-lengyelországi, wadowicei szülőházában állítják ki három évig azt a pisztolyt, amellyel Ali Agca török terrorista 1981. május 13-án a római Szent Péter téren merényletet követett el ellene.

A 9 mm-es Browning H.P. Parabellum típusú pisztoly április 3-ától lesz látható abban a házban, ahol Karol Wojtyla született és felnőtt. Az egykori Wojtyla-ház ma múzeum, ahol II. János Pál életével és tevékenységével ismerkedhetnek meg a látogatók.

Forrás: periodistadigital.com
Forrás: periodistadigital.com

A fegyvert, amely súlyosan megsebesítette a pápát, de nem oltotta ki életét, a római rendőrség bűnügyi múzeuma adta kölcsön három évre a lengyeleknek.

II. János Pált egyik elődjével, XXIII. János pápával együtt fogják szentté avatni április 27-én Rómában. Az olasz fővárosba 7 millió zarándokot és látogatót várnak. II. János Pál 2011. május 1-jei boldoggá avatási szertartására mintegy másfél millió zarándok és látogató érkezett Rómába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top