Aktuális

Májusi időjárás a hét második felében

Ragyogó napsütéses napok következnek, egyre többfelé tombolnak a 20 fokok.

Csütörtökön derült, napos, csapadékmentes idő várható. A nyugati, délnyugati szelet jellemzően csak élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 fok körül alakul, de a nyugati határ mentén 22-23 fok is lehet.

Pénteken eleinte derült idő lesz, majd délután a napsütést délnyugat felől érkező fátyolfelhőzet szűri, csapadék nem várható. A déli szél napközben elsősorban a Kisalföldön erősödik meg időnként. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Szombaton eleinte a napsütést főként fátyolfelhők szűrik, majd délnyugat felől egyre nagyobb területen kiderül az ég, csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél elsősorban az Észak-Dunántúlon erősödik meg többfelé. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. A nap folyamán 18 és 23 fok közötti csúcshőmérsékletre számíthatunk.

Vasárnap eleinte derült, napos idő lesz, majd délnyugat felől növekedni kezd a felhőzet. Estefelé a nyugati és az északi megyékben helyenként kisebb eső, záporeső előfordulhat. Többfelé megerősödik, északnyugaton és a magasabb tájakon néhol viharossá fokozódik a délnyugati, déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Nézd meg, hogy virágoznak a mandulafák szerte az országban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top