Aktuális

Melegveréssel tiltakoznak a melegverés ellen

Melegeket rugdosnak sportolók – gyomorszorító kisfilmet készített egy meleg jogvédő szervezet, a homoszexuális embereket hátrányosan kezelő orosz törvényekkel szembeni tiltakozásként. Egy másik kisfilmben pedig egy norvég sportszergyártó leszbikus csókkal nyomatékosítja, mennyire értelmetlen homofóbnak lenni.

Ünneplő meleg pár, még egy csók is elcsattan. Közben a focipályán valamire készülnek a sportolók, azt hinné az ember, meccsre, de sajnos nem. Bírók pontozzák, ahogy nekiesnek a meleg párnak, tényleg csak erős idegzetűeknek ajánljuk. Ütik, rúgják őket csak azért, mert melegek, a közönség pedig közben tombol, szurkol, mintha valódi sporteseményt látna. A videó végén pedig kiírják, melyik országokban milyen szankciókra számíthat valaki, ha a saját neméhez vonzódik. Oroszországban pénzbüntetésre, Iránban halálos ítéletre.

Egy melegek jogaiért küzdő nemzetközi szervezet készítette ezt videót. Korábban megírtuk, magunk is mennyire felháborítónak tartjuk az efféle kirekesztő hozzáállást a kérdéshez, és persze nem hisszük azt, hogy Oroszországban mindenki homofób melegverő lenne, ahogy azt sem, hogy bármelyik embert kevesebb jog illet meg azért, mert homoszexuális. Épp ez a lényeg, amit a videó is sugall: a homofóbia nemzetek felett álló kérdés: sajnos mindenhol a világon létezik – és bizony homofóbia az is, ha csak annyit mondunk: “nekem semmi bajom velük, csak ne tudjak róla, ne lássam, ne »mutogassák«, ne vonuljanak fel”.

És feloldásul itt egy lazább, vicces videó ugyanebben a témakörben. Egy feszes fenekű, csinos nő végigvonul a reptéren egy norvég sportszergyártó reklámjában, a pasiknak folyik a nyáluk, asszonyok pofozzák meg férjeiket, mert rápillantottak a végzet asszonyára. A csattanót pedig nézzétek meg a videóban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top