Aktuális

Így próbálták letépni a ruhát a szőke diáklányról!

A hosszú szőke haj és egy szűk rózsaszín felső pont elég volt ahhoz, hogy a kairói egyetem férfi hallgatói elveszítsék a fejüket, és szinte letépjék a ruhát lány diáktársukról. Itt van erről egy videó – szomorú és felháborító.

A szőke hajú diáklány rózsaszín felsőben, fekete farmerban besétált a Kairói Egyetemre, ahol egyébként sok külföldi diák is tanul, és aztán elszabadult a pokol. Egyre több férfi hallgató kezdte követni, megjegyzéseket tettek rá, kiabáltak, füttyögettek, majd végül – a lány elmondása szerint – megpróbálták letépni a ruháit.

Az egyetem dékánja, Gaber Nassar azt nyilatkozta, egyáltalán nem meglepő, hogy ezt történt, hiszen a lány nem a szokásos öltözékben ment be, számíthatott rá, hogy ez fog történni. A diáklányok többnyire farmert, pólót és kendőt viselnek, aki nem öltözik ennek megfelelően, azt a biztonsági őrök kitessékelik az dékán szerint. Aki később bocsánatot kért, mert olyan sokan felháborodtak, hogy a lányt hibáztatta a történtekért. Hozzátette azt is, hogy megbüntetik azokat, akik zaklatták a lányt.

Nagy visszhangot váltott ki az eset, nemcsak egyiptomi televíziók és újságok foglalkoztak az esettel. Óriási probléma ez az egyiptomi társadalomban (is) – egy 2013-as ENSZ felmérés szerint a nők 99(!) százalékát érte már szexuális zaklatás. A világ akkor kezdett odafigyelni, amikor a CBC amerikai hírcsatorna riporternőjét megerőszakolták a Tahrir téren, miközben a  tömeg Mubarak lemondását ünnepelte.

“Pucérnak éreztem magam és szégyenkeztem – itt elolvashatod mit éltek át Egyiptomban és más külföldi országokban olvasóink!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top