Aktuális

Hétvégén a napsütésé lesz a főszerep

A következő napokban tovább fokozódik a nappali felmelegedés, visszatér a kellemes, tavaszi idő.

Pénteken az északi tájainkon lesz kevesebb felhő az égen, még déli területeinket egy mediterrán ciklon felhőzete súrolja majd, ennek következtében ezeken a tájakon erősebben megnövekszik majd a felhőzet, és a déli határhoz közel eső területeken elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat. Napközben többfelé megélénkül, késő délutántól északkeleten pedig meg is erősödhet az északi, északkeleti szél. 14 és 19 fok közé melegszik a levegő, a felhősebb tájakon mérhetjük majd az alacsonyabb, a naposabb területeken a magasabb hőmérsékletet.

Szombaton szinte zavartalan napsütésre számíthatunk, inkább csak a nyugati tájakon jelenhetnek meg kisebb gomolyfelhők az égen, de ez csapadékot nem fok okozni. Elsősorban az északkeleti tájakon élénkülhet meg az északkeleti szél. Reggelre az északi tájakon fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet, máshol enyhébb lesz a reggel. A nap folyamán már mindenhol 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, helyenként 20 fokot is mérhetünk majd,

Vasárnap északon, északkeleten lesz elsősorban csípős a hajnal, helyenként itt gyenge fagy ismét előfordulhat. Napközben viszont kellemes tavaszi időre van kilátás, mely kirándulásra is tökéletesen alkalmas lesz: az ország nagy részén már 20 fok köré melegszik a levegő.

A következő hét első napjaiban is folytatódni látszik a kellemes idő 20 fok körüli hőmérséklettel, bár időnként kisebb felhők megjelenhetnek majd az égen, és az északnyugatira forduló szél hétfőn többfelé élénk, helyenként erős lehet.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top