Aktuális

“Kizöldült” a Sanoma és a Nők Lapja Café weboldala

A Sanoma Media Budapest Zrt. Magyarország második legnagyobb médiavállalataként fontosnak tartja, hogy kímélje környezetét, és környezettudatos döntéseket hozzon. Megvizsgálta a tulajdonában és üzemeltetésében lévő www.sanomamedia.hu és nlc.hu weboldalainak szerverének energiafelhasználása során keletkezett káros-anyag kibocsájtását. A felhasználás során keletkezett üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsájtását nemzetközileg hitelesített zöld projekt keretében karbon-semlegesítette.

A világ internet hálózatának működéséhez hatalmas energia szükséges. Annyira nagy ez az energiaigény, hogy a világ CO2 kibocsátásának 5%-áért az internet a felelős. Ez hasonlatosan nagy szám, mint a személyautók által keletkező légszennyezés.

Korunk legnagyobb kihívása a klímaváltozás mérséklése és a várható következményekre való minél alaposabb felkészülés. Mindennapi tevékenységünkkel rohamos ütemben alakítjuk át éghajlati viszonyainkat, a Föld időjárását úgy, hogy még csak nem is igazán tudjuk, pontosan milyen folyamatok játszódnak le, melyik lépésünknek milyen következményei lehetnek. Az éghajlatváltozás legfőbb oka az emberiség által a légkörbe juttatott üvegházhatású gázok (CO2, metán, stb.) A globális felmelegedés, akárcsak a tűz égése, folyton gyorsul és alig hagy időt a cselekvésre. Változást, e folyamatok lassítását, esetleges megfékezését csak nagyméretű globális összefogás és környezettudatos cselekvési program biztosíthat.

Ma már szinte minden termelő és alkotó tevékenység velejárója a környezetszennyezés, az üvegházhatású gázok kibocsátása. Ezt államközi szinten a széndioxid kvóták kereskedelmének szabályozásával igyekszenek kordában tartani. De a magánvállalkozások is tehetnek lépéseket, hogy csökkentsék tevékenységük karbon-lábnyomát.

Ehhez nyújt segítséget az Önkéntes karbon kredit piac, mely a kötelező piactól függetlenül működik. Létrejöttével a környezettudatos magánszemélyek és vállalatok egy olyan eszközt kapnak a kezükbe károsanyag-kibocsátásuk ellentételezésére, mellyel támogatni tudják a károsanyag-kibocsátással járó energiatermelés visszaszorítását, a megújuló energiatermelés támogatásán keresztül.

A karbon krediteket nemzetközileg elismert, környezetbarát energiát előállító hitelesített projektek állítják elő a tényleges megtakarításuk alapján. Egy karbon kredit 1 tonna CO2 kibocsátásnak felel meg. Vagyis aki ezt megvásárolja, ennyi zöld energia előállításához járul hozzá, így semlegesíti az általa használt erőforrások által kibocsátott üvegházhatású gázokat.
Mostantól a Sanoma olvasói, ügyfelei és partnerei abban a tudatban látogathatják meg a www.sanomamedia.hu és nlc.hu oldalakat, hogy ezzel nem terhelik a környezetet.  Bízunk benne, hogy sokan követnek majd bennünket és mindenki a maga területén tesz egy kis “zöld” lépést a fenntarthatóság jegyében!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top