Aktuális

20 fokkal és jégesővel jön a hétvége

Igazi áprilisi időt hoz a folytatás! Vasárnap ismét lehetnek záporok, hétfő este pedig újabb hidegfront érkezhet.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, de azért hosszabb-rövidebb időre az ország jelentős részén kisüt a nap. Számottevő csapadék sehol sem várható, elszórtan lehet legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor. A délutáni órákra 14 és 18 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap sokfelé ébredhetünk derült időre, keleten és a Dunántúl déli és középső tájain lehetnek inkább csak felhők az égen, majd napközben északnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és a délutáni órákban a Dunántúlon, majd az északi tájakon is kialakulhatnak futó záporok, esetleg egy-egy gyenge zivatar is. Hajnalban 2 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben kellemes hőmérsékletekre van kilátás, 15 és 20 fok közé melegszik a levegő, de azokon a területeken, ahová megérkeznek a felhők, valamint csapadék is hullik, rövid idő alatt jó pár fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Hétfőn a többórás napsütést követően a délután óráktól északnyugat felől hidegfront közelíti meg térségünket, így megnövekszik majd a felhőzet és a késő délutáni, kora esti óráktól ismét záporok kialakulására kell számítani, helyenként pedig az ég is megdörrenhet, valamint apró szemű jég is hullhat. Hajnalban már enyhébb idő várható, napközben pedig többfelé mérhetünk 20 fok körüli értékeket. Az éjszaka folyamán ez a hidegfront várhatóan áthalad az ország felett, így kedden szeles időre kell számítanunk, helyenként pedig egy-egy futó zápor még kialakulhat.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top