Aktuális

Szeszélyes hét: záporok és 20 fok

Átmeneti lehűlés után ismét melegszik a levegő, szerdától újra záporok jönnek.

Kedden folytatódik a többnyire napos idő, azonban kisebb gomolyfelhők napközben eltakarhatják a napot, de csapadék sehol sem várható. A legtöbb napsütésre a nyugati és a déli megyékben számíthatunk. A légmozgás a délkeleti tájakon gyenge marad, viszont az ország más tájain a délies szél mérsékelt, élénk lesz, nyugaton–északnyugaton időnként egy-egy erős lökés is előfordulhat. Délután kellemes hőmérsékletekre számíthatunk: 17 és 20 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán már többfelé ébredhetünk felhős időre, majd napközben északnyugat felől megvastagszik a felhőzet egy hidegfrontnak köszönhetően, a nap második felétől pedig a Dunántúlon és északon eső, zápor kialakulására kell számítani. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a délies szél, majd késő délutántól északnyugat felől északnyugatira fordul. Enyhébb lesz a hajnal, 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet a leghidegebb órákban, napközben pedig már 19 és 23 fok közé melegszik a levegő a front előtt.

Csütörtökön sok lesz felettünk a felhő, és többfelé kell számítani ismétlődő záporok kialakulására – jelenlegi számítások szerint erre a legnagyobb esély a Dunától keletre eső tájakon és délnyugaton mutatkozik –, egy-egy helyen pedig akár az ég is megdörrenhet. A többfelé megélénkülő északnyugati szelet erős lökések is kísérhetik főként a Dunántúl északi felén és a középső tájakon. 1-2 fokkal ismét enyhébb lesz a hajnal, a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12 között alakul, a hidegfrontnak köszönhetően azonban pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, de a legtöbb helyen így is 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken ismét szárazabb, naposabb időben bízhatunk, mérséklődik a légmozgás is, a nappali felmelegedés pedig fokozódik.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top