Aktuális

Senki nem érti, hogy működnek az új jegyautomaták

Új jegykiadó automatákat szerelt fel a BKK, összesen 68-at, de még nem barátkoztak meg velük az utasok, inkább sorba állnak a pénztáraknál. A BKK még bemutató videót is készített, hogy lássák az emberek: egyszerű használni az új automatákat.

Azért őszintén bevalljuk, a jegyautomatákban sokszor csalódtunk. Ki nem adott jegy, elnyelt pénz; vagy egyszerűen csak nem működtek. (Még ez az utóbbi a legtisztességesebb – ha a normális működést nem számítjuk bele –, mert az legalább nem rabolja a pénzünket.)

Egyik kolléganőnk ma reggel például hiába próbált – még a régi automatából – jegyet venni, nem sikerült, mert már leszerelték, de még az új sem volt ott, a pénztár pedig zárva. Nem ideális feltételek a jegyvásárláshoz…

De a lényeg, itt vannak térképen az új automaták, itt pedig a BKK kisfilmje arról – röpke 4 perc –, hogyan kell használni, nem pedig megijedni az új gépektől. A BKK arra kéri az utasokat, hogy spóroljanak időt, és használják az automatákat, egyelőre viszont inkább sorban állnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top