Aktuális

Záport és 25 fokot is kapunk ma

Néhol megerősödhet, viharossá is fokozódhat a szél, de marad a meleg idő.

Szombat reggelre egy hidegfront éri el térségünket, ezért többfelé erősen megnövekedhet a felhőzet, és főként a nyugati tájakon kezdetben egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat, de a Dunántúlon máshol is előfordulhatnak futó záporok. Napközben viszont inkább a keleti–északkeleti tájakon várhatóak záporok, zivatarok. Ugyanakkor nem lesz zárt a felhőzet, ezért hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, a középső tájakon egy-egy viharos lökés is előfordulhat. Enyhe lesz a hajnal, általában csak 9 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet, napközben pedig az ország jelentős részén 20 fok fölé melegszik a levegő.

A nyugati–északnyugati tájak kivételével sok napsütéssel indul a vasárnap, azonban napközben északnyugat felől ismét egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet egy újabb hidegfrontnak köszönhetően. A délutáni órákban nyugat felől a csapadék is megérkezik, egyre többfelé kell záporok, zivatarok kialakulásával számolni. Ahogy a front halad kelet felé, úgy egyre nagyobb területen várható csapadék, és hétfőn napközben hagyhatja el térségünket a keleti–északkeleti határ mentén. Vasárnap kezdetben délies szél lesz a jellemző, mely egyre többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, majd a front érkeztével egyre többfelé északnyugatira fordul, és a front mentén zivataroktól függetlenül is lehetnek viharos lökések. Az északi–északkeleti tájakon kissé hűvösebb lehet a hajnal, míg a Dunántúlon ismét enyhe időre ébredhetünk. Napközben a hidegfront érkezése előtt még sok helyen 25-27 fok köré melegedhet a levegő.

Hétfőn elsősorban még a keleti–északkeleti tájakon számíthatunk csapadékra, de napközben elszórtan máshol is kialakulhatnak záporok. Visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 16-21 fokot mérhetünk, kezdetben pedig a szél is élénk lehet.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top