Aktuális

Hidegfront érkezik – akár 20 fokot is zuhanhat a hőmérséklet

Vége a kora nyári időnek! Többfelé jelentősen visszaeshet a hőmérséklet: az egy napja mért 25-27 fok után a jövő hét folyamán akár 5-7 fokra is lehűlhet a levegő. Vasárnapra pedig az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a várható zivatarok és felhőszakadás miatt.

Vasárnap napközben északnyugat felől egy hidegfront érkezik, így északnyugat felől egyre többfelé kell számítani záporok, akár hevesebb zivatarok kialakulására. A szelet erős, olykor viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 7-13 fok várható, napközben az északi, északnyugati tájakon 15-18 fokot, máshol 21-26 fokot mérhetünk. Vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken kárt okozó szél, illetve nagy méretű jég is kísérheti a heves zivatarokat. Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Pest megye, valamint Budapest területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a heves zivatarok miatt. Ugyanerre a 14 megyére a várható felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Hétfőn elszórtan kialakulhatnak záporok, keleten, északkeleten akár zivatarok is. Az északnyugati szelet kezdetben még erős lökések kísérhetik. Napközben 15-20 fokra számíthatunk.

Kedden többfelé számítani kell záporok, helyenként zivatarok kialakulására. A Dunántúlon megélénkülhet az északias szél, és a hűvösebb idő is ott várható, ezzel szemben a Tiszántúlon 20 fok köré melegedhet a levegő.

Szerdán és csütörtökön borongós időre van kilátás, sokfelé kell számítani tartós esőre, helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A viharos szélben csütörtökre többfelé jelentősen visszaeshet a hőmérséklet: akár 5-7 fokot is mérhetünk.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top