Aktuális

Hűvös, esős, viharos napokra készüljünk

A héten sok eső várható, többször megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet helyenként 20 fokig emelkedhet, de lesznek területek, ahol csak 10 fokig.

Hétfőn elsősorban a keleti, északkeleti, majd a nyugati tájakon is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északnyugati szelet kezdetben még erős, viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb 17-20 fok között valószínű.

Kedden többfelé számítani kell esőre, záporok, helyenként zivatarok kialakulására. Nyugaton megélénkülhet az északias szél, és a hűvösebb idő is ott várható, ezzel szemben a Tiszántúlon 20 fok köré melegedhet a levegő.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. Kezdetben főként délen és keleten várható eső, majd az esti óráktól délkelet felől kiterjedt csapadékzóna érkezik. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet, nappal 10-17 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön ugyancsak borongós időre van kilátás, sokfelé kell számítani tartós, nagy mennyiségű esőre, helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-12, a csúcshőmérséklet 17-19 fok körül alakul.

Pénteken és a hétvégén továbbra is több helyen valószínű záporeső, zivatar.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top