Aktuális

Megdöbbentő: celebek akarnak lenni a 7–10 éves kislányok

Elgondolkodtató eredménnyel zárult egy kutatás.
A kislányok elsőszámú példaképe
A kislányok példaképe

A 7–10 éves kislányok 90 százaléka popsztárokat és színésznőket csodál a leginkább – derült ki az angol Girl Talk magazin felméréséből. A brit kislányok első számú kedvence Katy Perry, a második helyen Taylor Swift, míg a harmadikon Jessie J végzett. A top 10-be egyetlen sportoló, politikus vagy üzletasszony sem került be.

A kislányok több mint egyharmada a szórakoztatóiparban képzeli el a jövőjét, az első 10 leginkább vágyott foglalkozás között is csak hagyományosan női szakmákat jelöltek meg. 

A kutatásban részt vevő lányok 80 százaléka olyan tulajdonságokat jelölt meg legfontosabbként, mint a kedves, a csinos vagy a vicces, míg csupán 20 százalék szeretné, ha okosnak vagy épp bátornak tartanák.

“Mindez sokat elmond arról, hogy a média negatív hatással van a kislányokra, ezért magunkba kell néznünk és megbizonyosodnunk arról, hogy pozitívan befolyásoljuk őket” – fogalmazott a magazin főszerkesztője, Bea Appleby. A lap épp ezért változtatott a szerkesztési elvein: mostantól igyekeznek a valódi értékeket képviselő hírességeket előtérbe állítani, illetve tágítani a kislányok érdeklődési körét, például a kevésbé nőiesnek tartott szakmák irányában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top