Aktuális

Csomagkiadó automatákat állított üzembe a posta

A kamerával felszerelt automatáknál egyelőre az előre kifizetett csomagokat tudjuk felvenni.

Csomagkiadó automatákat állított üzembe a világ legjobbjai közé bekerült Magyar Posta Zrt., a belföldi futárcégek közül elsőként a nemzetközi tendenciákat követve. Az országban mostantól 26 helyen használhatjuk az automatákat: Budapesten 8 forgalmas csomópontban, valamint 18 vidéki városban (például Győrben, Pécsen, Kaposváron, Szolnokon, Szegeden, Miskolcon és Debrecenben), de hamarosan további csomagautomatákat is üzembe helyeznek.

A Magyar Posta ügyfelei jelenleg az előre kifizetett csomagokat tudják átvenni az automatákon keresztül, ám az automaták várhatóan még ez év nyarán alkalmasak lesznek – a POS terminálokon keresztül – a bankkártyás fizetésre is. Így lehetőség lesz a csomagautomatáknál a csomagfeladásra, valamint az utánvéttel való csomagkiadásra is.

Az automatákból a küldemények 48 órán át vehetők fel, ezt követően a fel nem vett csomagokat az automatához legközelebbi postán lehet átvenni. A küldemények biztonságát a csomagautomatákban acéllemezből készült rekeszek biztosítják, emellett az automatába beépített távfelügyeleti rendszer és kamera is garantálja a biztonságot.

Posta csomagautomatáját Budapesten az Örs vezér téren - Fotó: Kovács Tamás / MTI
Posta egyik csomagautomatája a budapesti Örs vezér téren – fotó: Kovács Tamás / MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top