Aktuális

Az évtized árvize pusztít a szomszédban

Bosznia-Hercegovina harmada víz alatt van, Szerbiában 25 ezer, Horvátországban 15 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát, több halálos áldozata is van az áradásoknak. Magyarország mentőcsapatokat és homokzsákokat küldött a katasztrófa sújtotta térségbe. A HUNOR mentőcsapat egy idős párt is kimentett egy Belgrád melletti településről.

A HUNOR mentőcsapat a Szerbiában töltött második napján egy idős házaspárt és négy háziállatot mentett ki. A mentést nehezítette, hogy az öt kilométeres sugarú körben elöntött városban rendkívül nehéz a vízi úton történő tájékozódás, igen erős a víz sodrása, rengeteg a vízben lévő akadék és veszélyes uszadék – írják a honlapjukon. A mentést kötelékben két könnyű testű katamaránnal, szigorú biztonsági rendszabályok mellett végezték. Az idős asszony, akit kihoztak, a több napon keresztül átélt extrém körülmények miatt kimerült és nagyon legyengült, őt az utolsó pillanatban sikerült kimenteni és a mentőszolgálatnak átadni.

Továbbra is kritikus az árvízhelyzet Horvátország keleti részén, 15 ezer ember kényszerült otthona elhagyására, egy ember meghalt és kettőt eltűntnek nyilvánítottak. A kimenekített embereket sportcsarnokokba, iskolákba és magánházakba helyezték el. A kimenekítés továbbra is folyamatos, de gondot okoznak azok, akik nem hajlandóak a figyelmeztetések ellenére sem elhagyni lakhelyüket.

Megnézem
Összes kép (1)

    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top