Aktuális

Érkezik a kánikula – ma már 30 fok is lehet

Száraz, meleg időre számíthatunk, csupán a hétvégétől nőhet meg a frissítő záporok, zivatarok esélye.

Csütörtökön folytatódik a napos, igazi nyári idő, csupán kisebb gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen. A Dunántúlon élénk, nyugaton, északnyugaton erős lehet a délkeleti szél, délutánra 26 és 30 fok közé melegszik a levegő. Erős lesz az UV sugárzás.

Pénteken is folytatódik a nyarat idéző idő, a sok napsütés mellett legfeljebb nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar a délutáni, esti órákban. Többfelé 30 fok körüli értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

Szombaton egy gyenge hidegfront érintheti hazánkat, mely igazi lehűlést nem hoz magával, legfeljebb a Dunántúlon eshet vissza pár fokkal a hőmérséklet. Zápor, zivatar is főként az ország nyugati felén fordulhat elő.

Vasárnap és a jövő hét elején is folytatódik a meleg, nyári idő, azonban már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és főként a délutáni, esti órákban több helyen is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top