Aktuális

32 fokot és erős UV-sugárzást kapunk ma

A hétvégén is sok napsütésre számíthatunk, néhol 32 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, többfelé azonban kialakulhat egy-egy zápor, zivatar.

Pénteken is folytatódik a nyarat idéző idő, a sok napsütés mellett legfeljebb nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar az esti órákban. Többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén meg is erősödik a délkeleti, déli szél. Reggel 12-17 fok, délután 27-32 fok várható. Erős lesz az UV-sugárzás.

Szombaton a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Napközben főként a Dunántúlon és a középső országrészben valószínű zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű, a nappali maximumok pedig várhatóan 24-30 fok között alakulnak.

Vasárnap nyugaton kevésbé, de másutt többfelé várható zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet, nappal 25-30 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn sokfelé, kedden inkább csak elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok az erőteljes gomolyfelhő-képződésnek köszönhetően. Az enyhe hajnalokat követően délutánonként 24-29 fokot mérhetünk.

Forrás: Időkép / met.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top