Aktuális

Milyen szobor kerüljön a Kossuth térre?

Oscar-díj vagy Overdose? A Hősök helye című projekt keretében eljátszottak a gondolattal, milyen szobrok kerülhetnének az egyelőre üresen álló szobortalapzatok tetejére. Íme, néhány megoldás.

A felújított Kossuth térre még nem került vissza Andrássy Gyula és Tisza István szobra. Addig is a Hősök helye című projekt keretében művészeket, történészeket, szociológusokat, esztétákat és más szakembereket kértek meg, hogy közösen hozzanak létre javaslatokat: mi történjen a két talapzattal, amin politikusok állítanak szobrot politikusoknak?

Az ötleteket a talapzatok körvonalával ellátott írásvetítő fóliákra lehetett a felrajzolni. Így a talapzatok előtt állva, a fóliák szem elé tartásával máris megújult a Kossuth tér. Hosszú távon a Hősök helye projekt célja egy oktatási segédanyag összeállítása, amellyel a környezetéről való kritikus gondolkozásra szeretnék ösztönözni a gimnazista korosztályt.

Végül így valósították meg az ötleteket:

kossuth tér
 
kossuth tér
 
kossuth tér
 
kossuth tér

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top