Aktuális

Rekkenő hőség lesz ma

Kedden és szerdán már 35 fokig emelkedhet a hőmérséklet, csapadék a hét második felében várható. Már 10 megyére és a fővárosra van érvényben a hőség miatti figyelmeztetés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést keddre. E szerint ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat. Ráadásul kedden nagyon erős UV-B sugárzás várható, a napon akár 15-20 perc alatt is le lehet majd égni.

Egy-egy hűsítő nyári zápor, esetleg zivatar az északi, északkeleti tájakon fordulhat elő. A csúcshőmérséklet egyre több helyen megközelítheti, helyenként meg is haladja a 35 fokot.

Ha kíváncsi vagy, meddig tart a hőség a héten, kattints az Időkép oldalára!

FRISS: Kiterjesztette a hőség miatti figyelmeztetést három dunántúli megyére is a meteorológiai szolgálat kedd reggel. Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak kedd reggeli veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten a hőség miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top