Aktuális

Ma tetőzik a kánikula

Szerdára már tizennégy megyére és Budapestre adott ki a hőség miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Egyes helyeken akár 35-36 fokot is mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint a fővárosra adtak ki figyelmeztetést, mert ott szerdán a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat.

A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 20 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet általában 31 és 36 fok között, északkeleten kevéssel 31 fok alatt alakul. Szerdán is nagyon erős UV-B sugárzásra kell számítani, a napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni.

Az ország középső harmadán, majd délnyugaton frissítő zápor, zivatar is kialakulhat. A Tiszántúlon és az Alföld déli részén megélénkülhet a szél.

A Balaton vizének átlaghőmérséklete 21 fok.

Ha kíváncsi vagy, meddig tart a rekkenő hőség a héten, kattints az Időkép oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top