Aktuális

Megszakad a hetek óta tartó szárazság

Jövő héten csapadék és hidegfront határozza meg az időjárásunkat, ami jó hír a szomjazó napraforgóknak.

Az Időkép szerint hétfőn délelőtt még húzhatunk fürdőruhát – már aki épp vízparton van és nem egy irodában, pénztárban –, mert akár 30 fokig is felmehet a hőmérséklet. Igazi nyári időnk lesz. Délutánra azonban húzzunk gumicsizmát, tornyosulnak majd a felhők a fejünk felett, záporokra, zivatarokra lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keményebben fogalmaz, szerintük a felhős vasárnap és a napos hétfő délelőtt után aznap estig egyre többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső a Dunántúlon és a Dél-Alföldön. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Kedden és szerdán a hétfő délutánhoz hasonlóan záporok tarkítják majd a napjainkat, a napsütés egy időre búcsút int nekünk. Helyenként akár felhőszakadás is kialakulhat, főleg szerdán délután. Ennek leginkább a kukorica és a napraforgó örül majd, mert már nehezen bírják a hetek óta tartó szárazságot.

A fronttal sok helyen szél is érkezik, a hőmérséklet pedig 25 fok köré esik vissza. Csütörtökre lehet vége a szeles, csapadékos időnek, csupán a szél marad, és az igazinál néhány fokkal hűvösebb nyár.

Megszakad a hetek óta tartó szárazság!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top