Aktuális

Élvezd ki a hétvégét, mert hétfőn már lecsap a hidegfront!

Vasárnap akár 30-31 fokot is mérhetünk, hétfőn azonban ismét kapunk a hidegfrontból.

Szombaton a napos időt a délutáni órákban elsősorban nyugaton és északon zavarhatják időnként felhők, de csapadék továbbra sem várható. Többfelé megélénkül a délies szél, meleg nyári időre számíthatunk. Vigyázz, mert a figyelmeztetési értéket meghaladó, nagyon erős UV-B sugárzás várható! A meteorológiai szolgálat azt kéri, hogy mindenki fokozottan védekezzen a leégés ellen. Mindenképpen javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata. Aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodjon a napon. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 9 és 14 ok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben és a Nyírségben hűvösebb, északnyugaton enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között várható.

Vasárnap folytatódik a meleg nyári időjárás, ám északnyugat felől egy hullámzó hidegfront közelítheti meg hazánkat, így a délutáni-esti óráktól már záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A déli–délnyugati szél sok helyen megerősödhet. A leghidegebb órákban 12–17 fok lehet, nappal viszont 26–31 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A jövő heti időjárásunkról bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top