Aktuális

Egy feles árából kijön egy vacsora

Ez volt most vasárnap a szlogenje a Budapest Bike Maffia adománygyűjtésének.

Minden vasárnap adományt gyűjt a Szimpla Piacon a Budapest Bike Maffia. Amikor csak megtehetem, adományozok nekik, kéthetente 300-500 forint szerintem belefér, ennyiért veszek a piacon élelmiszert, amit az önkénteseiknek adok. Mindig adott családnak gyűjtenek, és az adományokat még aznap este el is viszik nekik bringával.

Alapvetően nehéz kérdés, hogy mit jó adományozni. Mindig eszembe jut, hogy oké, veszek egy kiló krumplit, meg kelkáposztát mondjuk, de mi van, ha eddig is mindenki krumplit vett, meg kelkáposztát? Szegény család eheti két hétig, ha akarja, ha nem.

Ezen a héten egy ötletes segítséget is kaptunk a választáshoz: kifüggesztettek két receptet idényzöldségekkel, gyümölcsökkel, és ahhoz (is) be lehet vásárolni, a  receptet pedig megkapta a család az adománnyal együtt, amit az önkéntesek gyűjtenek.

Emberi és egyszerű, csatlakozni is lehet hozzájuk.

Mi is a “Budapest Bike Maffia”?
Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő – kerékpáros – civil szervezete, melyet fiatal bringások hívtak életre 2011 karácsonyán. Céljuk az önzetlen segítségnyújtás rászoruló civilek és intézmények részére, együttműködve területükön már bizonyított és magas szakmai színvonalon működő – kisebb – szervezetekkel is. Utat mutatnak az egymásra figyelés, az empatikusabb magatartás és egy közös, élhetőbb világkép felé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top