Aktuális

A gyűlölet fura egy érzés – mire jó?

A gyűlölet fura egy érzés. A haragot még megértem, ha valaki azért indulatos, mert úgy érzi, hogy alaptalanul bántották, hogy az istennek sem akarják megérteni az ő szempontjait. De a gyűlölet hidegen pusztít, kifejezetten rosszindulatúvá és érzéketlenné teszi az embert.

Amikor valaki annyira haragszik, hogy az egyébként még viszonylag jónak mondható mentális képességei is beszűkülnek, egyfajta őrületes csőlátása lesz. Nem tud átlépni a saját árnyékán, de nem is akar, az a youtube-ra feltöltött videó jut erről eszembe, a zakkant kutyáról szóló, aki acsarkodva, dühödten kergeti a saját farkát, nem ismerve fel azt, valamiféle ellenséget sejtve benne.

Hosszú évek óta nem gyűlölök senkit, erre az érzésre már egyszerűen képtelen vagyok. Mert a gyűlölet olyan, mint egy fekete lyuk, mindent magába szippant, a lelkedet is, ha sokáig dédelgeted. Persze, hogy vannak emberek, akik valamikor becsaptak, mást ígértek, cserbenhagytak. Haragszom-e rájuk? Ó, igen. Meg tudok-e bocsájtani nekik? Nem… Leírom őket egy életre, valóban létezik a veszteségek listája. Olyanokkal, akik egykor szerelmet, barátságot, szebb jövőt ígértek, de olyan gyorsan fordítottak nekem hátat, amint fordult a szél…. A teljes cikket az Internetes játszótér blogon találod!

A gyűlölet fura egy érzés - mire jó?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top