Aktuális

10 furcsaság Magyarországon

Bloggerünk összeszedett 10 furcsa és érdekes dolgot, amihez nem kell külföldre utaznunk, hogy lássuk.

Nagy örömmel jelenthetem, hogy végre sikerült összegyűjtenem annyi izgalmas és érdekes dolgot itthon, ami nemcsak a külföldieket érdekelheti, hanem bennünket, őslakosokat is. Ha kedves olvasóink a saját lakóhelyükön tudnak hasonló vagy éppen nagyon eltérő furcsa vagy érdekes, említésre nagyon is méltó akármiről, kérjük, ne habozzanak megosztani velünk!

Úgyhogy kezdjük is az elsővel, a szorzótáblás lépcsővel, ami nem csalás, nem ámítás, a budapesti Telepy Károly Testnevelési Általános és Középiskolában található (nem Oroszországban, ahogy az interneten terjed!). Le a kalappal az iskola vezetősége előtt, szuper ötlet, ezúton is gratulálunk (idézve Elvirát a Munkaügyekből).

10 furcsaság Magyarországon

Terjed az egész világon, hódít mindenütt, még sztárok körében is a magyar népi hímzés, sőt most már bárhol és bármin megjelennek a magyar népi motívumok. Például ezen az autón, amelyet Szabó Éva Kalocsáról származó iparművész 72 órán keresztül pingált ki kalocsai mintával:

 

10 furcsaság Magyarországon

 

A Jedlik csobogó és ivókút Jedlik Ányos tiszteletére készült (neki köszönhetjük a szódavizet, azért a szódásszifonforma), és Győr belvárosában, az úgynevezett Kreszta-ház előtt találjuk. Kívül jura kori mészkő borítja, a belső burkolatot mozaikkövekből készítették. Maga a szódásszifon edzett üveglapokból áll, és 365 kilogrammot nyom.

 

10 furcsaság Magyarországon

 

Bár ezzel nem nagyon szoktunk dicsekedni, de miénk a világ legnagyobb működésképtelen homokórája is. Az EU-csatlakozás napján avatták fel az 56-osok terén, akkor 230 millióba került, jelenleg minden hónapban majdnem 1 millióba kerül az őrzése és a karbantartási költsége. Alkotóelemei: 6 tonna üvegszemcse, 54 tonna vörös gránit, rozsdamentes acél és golyóálló üveg.

 

10 furcsaság Magyarországon

 

További érdekességekért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top