Aktuális

Szerdán is leszakad az ég

Ma sem ússzuk meg záporok, zivatarok nélkül. A hétfői 30-33 fokos kánikula után akad, ahol mindössze 20 fokkal kell beérni.

Szerdán továbbra is záporokra, zivatarokra kell számítani, hevesebb zivatarok a keleti-északkeleti és a déli országrészben fordulhatnak elő. A szeles időben nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt kelet és nyugat között. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre 24-30, a Dunántúlon 20-24 fok között várható.

Tizenöt megyére és a fővárosra szerdára is figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok, valamint felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatarban a legerősebb széllökések a 90 kilométer/órát is meghaladhatják, rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat, s nagyobb méretű jégre is számítani lehet. Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre szintén a heves zivatar és a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken is várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket kárt okozó szél, jégeső és jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Arról, hogy milyen időre számíthatunk a hét második felében, az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top