Aktuális

Beindulnak a záporok, zivatarok

Keddre a várható felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetéseket az egész országra, több megyében heves zivatarok is lehetnek.

Kedden sok felhőre, országszerte záporokra, zivatarokra, helyenként heves zivatarokra kell készülni felhőszakadással, erős széllökésekkel, esetleg jégesővel. A legalacsonyabb hőmérséklet 16–22 fok, míg a legmagasabb hőmérséklet 22–27 fok között valószínű, de a zivatarokat követően hirtelen visszaeshet a hőmérséklet.

A várható felhőszakadás miatt 5 megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat, de az ország többi területén is lehetnek intenzív esőzések. Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére a várható heves zivatarok miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket kárt okozó szél, illetve jégeső kísér.

Ha kíváncsi vagy, hogyan alakul időjárásunk a hét további napjaiban, kattints az Időkép oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top