Aktuális

Zivatarok és fülledt meleg

Keddre az egész országra figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Több megyében heves zivatarok is lehetnek.

Kedden is marad a fülledt, meleg, záporokra, zivatarokra hajló időjárás. A hevesebb gócokat továbbra is felhőszakadás, jégeső és viharos kifutószél kísérheti. Nyugaton megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19 fok között, míg a legmagasabb hőmérséklet 24-30 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint kedden az országban bárhol kialakulhatnak olyan intenzív záporok, zivatarok, amelyek során rövid idő alatt jelentős mennyiségű, akár 30 milliméternél is több eső hullhat. Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a heves zivatarok miatt is kiadták a citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a zivatarokat akár viharos erősségű széllökések, illetve jégesők is kísérhetik.

A héten többször, többfelé várható zápor, zivatar. Több helyen is megélénkül, olykor megerősödik a szél, a zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. Ezzel együtt marad a meleg, a hétvégén már 35 fok is lehet.

Arról, hogyan alakul időjárásunk a hét további napjaiban, bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top