Aktuális

Életet mentett a BKV-sofőr

A járművezető korábban saját indíttatásból elvégzett egy elsősegélynyújtó tanfolyamot, és ennek most óriási hasznát vette.

Nagy Attila július 24-én a Bosnyák tér irányából az Örs vezér tér felé indult a 277-es járattal, amikor arra lett figyelmes, hogy a buszra felszállt idős férfi rosszul lett. Miután mentőt hívtak az ájult utashoz, a járművezető úgynevezett hármas érzékeléssel megállapította, hogy nem mozog a beteg mellkasa, nem fúj ki levegőt, valamint a pulzusát sem érezte. Így mellkasi kompresszióval és egy hölgy segítségével befúvással tartották fenn a keringést a mentők kiérkezéséig. A 4-5 perc múlva megérkező mentők átvették a beteget, akit defibrillátor segítségével újraélesztettek, mivel szívleállása volt; a buszvezető pedig végig segítette a mentősök munkáját.

Csak cselekedtem, amit és ahogy tudtam. Remélem, segítettem. Nem szeretnék hétköznapi hőssé válni, a mentősöké volt a nagy szerep, mi csak megpróbáltuk a mentők kiérkezéséig mesterségesen biztosítani a keringést” – hangsúlyozta az életmentő sofőr, akinek a munkáját a BKV jutalommal is megköszöni.

Forrás: bkv.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top