Aktuális

Hőség és felhőszakadások egy napon

Az északkeleti területek kivételével szombaton is országszerte lehetnek felhőszakadások, a Tiszántúlon viszont már hőségre kell készülni.

Szombaton már sok napsütésre van kilátás, azonban az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből még elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. A légmozgás északnyugaton, északon felélénkülhet, zivatarok környékén felerősödhet. Délután 30-34 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szombatra 3 északkeleti megye – Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar – kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 30 milliméternél is több eső hullhat. Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható hőség miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat.

Ha kíváncsi vagy, milyen időnk lesz a jövő héten, kattints az Időkép oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top