Aktuális

Hőségre és heves zivatarokra is adtak ki figyelmeztetést

Öt keleti megyében a hőségre, de emellett a fél országban felhőszakadásra, heves zivatarokra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Vasárnap folytatódik a fülledt, meleg, nyári idő, de a napsütést délutántól elsősorban az ország középső harmadában többfelé zavarhatják gomolyfelhők, és errefelé számítani kell záporok, zivatarok kialakulására, a zivatarokat helyenként felhőszakadás, jégeső, viharos széllökés kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-34 fok között alakul, nyugaton az alacsonyabb értékekkel, késő este országszerte 21-26 fok lesz. A Balaton és a Velencei-tó térségében a gyenge vagy mérsékelt szél délután időnként megélénkül, zápor vagy zivatar körzetében átmeneti szélerősödés, illetve viharos széllökés is kialakulhat. A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 25 fokos.

Vasárnap a Tisztántúlon a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 fokot. A tartós hőség miatt Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelenleg másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A várható heves zivatarok és a felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Ha kíváncsi vagy, milyen időnk lesz a jövő héten, kattints az Időkép oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top