Aktuális

Özönvíz zúdult le az ország több pontján

A szerkesztőségből sem tudtuk kitenni a lábunkat, olyan folyamszerű özönvíz árasztotta el a környéket. Dörgés, villámlás, dézsából öntés..., ami kell. Közben a szirénák is megszólaltak, és esti sötétség szállta meg a várost.

A forgalomban már most gondok vannak: nem közlekedik Budapesten az 50-es villamos a Villanytelep és a Szarvas csárda tér, a 24-es villamos pedig a Keleti pályaudvar és a Dologház utca között a hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék miatt szerda délután – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán. A kimaradt szakaszon pótlóbuszok járnak.

A III. kerületi Szépvölgyi úton felnyílt két csatornafedél, épp most próbálja valaki életveszélyes manőverrel visszanyomni. Hogy mi várható a későbbiekben, megnézheted az Időkép oldalán.

Gyalogosok közlekednek a fővárosban, a XVIII. kerületi Üllői úton - Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Gyalogosok gázolnak a vízben a fővárosban, a XVIII. kerületi Üllői úton – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Debrecenre is lecsapott a vihar, ott a legnagyobb károkat a nagy mennyiségű csapadék és jég okozta – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Mint elmondta, a debreceni, hajdúböszörményi és nyíradonyi tűzoltók mintegy 25 helyszínen dolgoznak a megyeszékhelyen. Főként lépcsőházakból és családi házak pincéjéből szivattyúzzák a vizet.

Egy kis szivattyúzás nálunk is elkelne, mutatjuk, milyen az augusztus errefelé, az autó ablakából:

Özönvíz zúdult le az ország több pontján

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top