Aktuális

Pótfelvételik: kedden lejár a jelentkezési határidő

A pótfelvételi keretében kizárólag önköltséges képzések indulnak.

Kedden lejár a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési határideje. A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a pótfelvételinél csak egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhető meg, kizárólag elektronikus úton és csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

A pótfelvételi keretében kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivételt képeznek a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései. A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 24-én meghatározott ponthatárnál.

Az űrlapok kitöltésére augusztus 12-én éjfélig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig kell befizetni az eljárási díjat, ami a pótfelvételi során 5000 forint. A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top