Aktuális

7+1 virágos programajánló augusztusra

Augusztus igazán bővelkedik jobbnál jobb programokban. A legtöbb és legtartalmasabb eseményt az államalapítás ünnepe előtti napok kínálják. Szinte az ország minden pontján találunk érdekes, színes családi programokat. Használjuk ki az iskolakezdés előtti utolsó hétvégéket, és fedezzük fel az augusztusi kínálatot!

1. Lótuszvirágzás a Szegedi Füvészkertben

A hónap közepéig még érdemes ellátogatni a Szegedi Füvészkertbe, hisz még virágzik a Közép-Európában egyedülálló, szabadtéri indiailótusz-állomány. A misztikus lótuszokkal teli tó látványa mindenkit lenyűgöz. A kecses, a vízből magasan kiemelkedő rózsaszín virágok békét és nyugalmat sugároznak. A parkban elhelyezett információs táblákról sok érdekességet megtudhatunk erről az egzotikus vízinövényről.

További információk a Szegedi Füvészkert hivatalos oldalán.

7+1 virágos programajánló augusztusra

2.Gyógynövényhét Pannonhalmán 

augusztus 15–20.

A pannonhalmi szerzetesek életében mindig is fontos szerepet játszottak a gyógynövények. A hatnapos gyógynövényhetek igazi családi programot ígérnek. A kicsiket  gyógynövény-felismerő vetélkedő és kézműves-foglalkozások várják. Megismerhetjük a levendulalepárlás folyamatát, a hagyományos kolostori gyógynövények jótékony hatásait. Kipróbálhatjuk a gyógynövénycsokor- és koszorúkötést. Augusztus 20-án népzenei koncertet hallgathatunk a Gyógynövénykertben.

A gyógynövényhét programját itt találod. 

7+1 virágos programajánló augusztusra

3. Debreceni Virágkarnevál

augusztus 15–21.

Bár hazánk legnagyobb virágfelvonulását augusztus 20-án tartják, Debrecen már augusztus 15-étől változatos programokkal csábít. Debrecen legfontosabb egy hete az ünnep, a zene, a tánc és a virágok jegyében telik. Magyarország egyik legismertebb rendezvényére ismét százezreket várnak szórakoztató, könnyedebb műfajokkal, sztárfellépőkkel.

Részletes programokért keresd fel a Debreceni Virágkarnevál hivatalos oldalát.
 
A további 4 virágos programot a Balkonada blogon találod!
7+1 virágos programajánló augusztusra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top