Aktuális

Az egész országban heves esőzésekre figyelmeztetnek

Heves zivatarokra, felhőszakadásra, viharos szélre kell számítani. Három megyében pedig továbbra is tartós hőségre is figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megye területén a hőség miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet tartósan 25, néhol akár 27 fok felett alakulhat. Ugyanakkor lassan egy hidegfront vonul át az országon. A csütörtök folyamán a nyugati megyékben területi átlagban 20 milliméter körüli csapadék hullhat le, és több megyében rövid idő alatt is leeshet jelentős mennyiségű csapadék.

Felhőszakadás lehetősége miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat. Emellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Így ezekben a megyékben olyan zivatarokra is készülni kell, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 16, keleten 34 fok közelében várható. Késő estére 14-20 fok közé hűl le a levegő.

 Arról, hogyan alakul időjárásunk a hétvégén, bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top