Aktuális

Az IKEA alapítója 1,8 milliárd forintnyi pénzt adományozott szülővárosának

A pénzt a városvezetés vidékfejlesztésre és munkalehetőségek teremtésére szeretné elkölteni.

Az IKEA lakberendezési áruházlánc alapítója, Ingvar Kamprad 53 millió koronát adományozott szülővárosa fejlesztésére. Szerdán utalta át az 1,8 milliárd forintnyi összeget a Svédország déli részén, egy kedvezőtlen adottságú vidéken fekvő Agunnaryd városka, pontosabban a cégalapító által a település fejlesztésére létrehozott Agunnaryd Alapítvány részére.

Az Ikea alapítója 1,8 milliárd forintnyi pénzt adományozott szülővárosának

A pénzt a városvezetés vidékfejlesztésre és munkalehetőségek teremtésére szeretné elkölteni, emellett igyekeznek kedvező feltételeket teremteni a hosszú távon itt letelepedni vágyók számára. A helyi testület vezetője, Bengt Nilsson boldogan fogadta az adományt, amely hatalmas lehetőséget jelent a 600 lakosú településnek. “Nagyon büszkék vagyunk Ingvar Kampradra, és természetesen nagyon köszönjük, hogy így gondol a szülővárosára” – nyilatkozta Nilsson.

A 88 éves Kamprad idén költözött vissza Svédországba 40 év külföldi – dániai, majd svájci – tartózkodás után. Az IKEA alapítóját a világ leggazdagabb emberei között tartják számon, vagyonát a Forbes magazin 4,1 milliárd dollárra becsülte idén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top