Aktuális

Már harmadfokú riasztás a parlagfű miatt

Még mindig támad a parlagfű, bár az igazán kemény idők csak szeptemberben jönnek. Addig is tisztázzuk, ki is az ellenség!

A közelmúltban komoly közéleti bonyodalmat okozott az a tény, hogy van, aki még mindig nem tudja, hogy néz ki a parlagfű.

Segítünk:

 

Parlagfű
Parlagfű
Nem parlagfű
Nem parlagfű
Nem parlagfű
Nem parlagfű
Nagyon nem parlagfű
Nagyon nem parlagfű

Már csak azért is fontos tudnunk ezt, mert a Hajdúság és a Hortobágy kivételével az Alföld teljes területére harmadfokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet az elmúlt heti mérések alapján.
Ez egész pontosan azt jelenti, hogy légköbméterenként átlagosan 100–199 darab pollenszemet észleltek. Ugyanakkor hozzátették: ahol az átvonuló frontokat jelentősebb eső kíséri, átmenetileg visszaeshet a koncentráció.

A Nagykanizsa–Miskolc-vonaltól délre mindenütt másodfokú a riasztás, és hasonló a helyzet Tatabánya környékén is. Az Alpokalját leszámítva az ország többi részén is legalább figyelmeztető jelzés van érvényben – írta az ÁNTSZ.

Öröm az ürömben (höhö), hogy a sok eső miatt ez még mindig kevesebb pollen az ilyenkor szokásosnál. Ettől még persze megtartják a bulit, vagyis lesz tetőzés, csak később: szeptember első hetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top