Aktuális

Marad az esős-hűvös nyárvége

Viharosan telt az éjszaka: Pesten legalábbis megállíthatatlanul zuhogott az eső, de volt olyan országrész, ahol komolyabb károk is keletkeztek: Veszprémben például homokzsákokkal védték a házakat.

Vasárnap délelőtt is többfelé volt eső, zápor, késő délután pedig várhatóan a középső országrészben is elered majd az eső. A Dél-Dunántúlon felhőszakadással és viharos széllel kísért heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek az esti óráktól a Dél-Alföldre is átterjednek: visszavonhatatlanul itt az ősz…

Azért napközben mindenhol kisüt több-kevesebb időre a nap, a legtöbb felhő északkeleten lesz, és főleg ott alakulhat ki elszórtan záporeső, egy-egy zivatar.  A legmagasabb nappali hőmérséklet 17–24 fok között valószínű.

A jövő hetünk csak egy fokkal lesz jobb az Időkép tanúsága szerint: hétfőn időnként megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadék sehol sem várható. Mérséklődik a légmozgás is. Hideg lesz a hajnal, a szélvédett dunántúli és északi tájakon 5 °C körüli hőmérsékletet mérhetünk reggel, nappal 20–24 °C várható.
Kedden a változóan felhős időben hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Időnként élénk lehet a déli–délnyugati szél. Délutánra 22–27 °C közé melegszik a levegő.
Szerdán ismét többfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként egy-egy zivatar is kialakulhat. Időnként a szél is feltámadhat. 19–26 °C között alakulhatnak a legmagasabb hőmérsékleti értékek. Csütörtökön szárazabb, naposabb időre van kilátás.

Épp itt lesz az ideje, mert már egy hete képtelenség jól felöltözni: ami elég reggel, az sok lesz délutánra…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top