Aktuális

Vizesvödör: nem kapott pénzt a hazai ALS szervezet

Se vége, se hossza a vizesvödör-akcióknak. A kampány eredetileg az ALS (amiotrófiás laterálszklerózis) szindrómában szenvedő betegeket segítené. Nagy nehezen megtaláltuk az egyetlen, ezzel nevesítve foglalkozó hazai kis szervezetet. Az akció kezdete óta nem érkezett hozzájuk adomány…

Vicces ez a jeges öntögetés, ez nem vitás, és az is tény, hogy a magyar videósok többnyire nem ALS-sel foglalkozó szervezeteket neveztek meg, de másokat igen, így lehet kézzelfogható haszna is a dolognak. Az ALS-esek élete viszont ettől nem lesz könnyebb – legalábbis erre utal, amit megtudtunk Pál Endre neurológustól, az ALS Betegségben Szenvedők Lehetséges Megsegítésére nevet viselő alapítvány elnökétől. Mint elmondta, eddig nem érkezett hozzájuk “soron kívüli” utalás (vagyis olyan, ami a “vizesvödör-kampány” erejének lenne betudható), de reménykedik ebben, mert néhány napja többen keresték a témában. Kész csoda, hogy megtalálták, hiszen az alapítványnak eddig nem volt honlapja, csak a cégjegyzékben volt megtalálható.

Pedig “jók lennének az esélyeik”, hiszen – ahogy maga az elnök is csak most szembesült vele – nincs más ALS-re nevesített  civil vagy közhasznú szervezet rajtuk kívül, bár van több  betegszervezet és alapítvány, amely az izombetegeket fogja össze általában. Most mindenesetre gyorsan létrehoztak egy honlapot, hogy az érdeklődők tájékozódhassanak. Kérdés persze, mennyi ideig fog kitartani a jó ötlet által generált érdeklődés.

“Természetesen a jótékony támogatás rendkívül pozitív dolog. A mi alapítványunk egy szerény, támogatás híján alig működő alapítvány. Kutatási, illetve betegtámogatási munkát végzünk, ha kapunk valamelyest támogatást. Az ALS betegek klinikai ellátása nagyon szegényes, részben a szervezettség, részben a kapacitás hiánya miatt, holott ez egy nagy fizikai és lelki teher az érintetteknek” – mondta el a professzor.

Vizesvödör: nem kapott pénzt a hazai ALS szervezet
Aki támogatná az alapítványt, itt megteheti: Mohácsi Takarékbank 50400113-11069519

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top