Aktuális

10 dolog, amit tenned kell szeptemberben

A lusta, pihenős, bulizós nyári napok sajnos véget értek: egyre többet szemerkél az első, 5-10 fokot is esett már a napi átlaghőmérséklet, nincs mit tennünk, elbúcsúzhatunk a nyári időszaktól, és egy nagy levegővel belevethetjük magunkat az őszbe.

Ilyenkor sokan számot vetnek listákkal, fontossági sorrendekkel, újraszervezik életüket, teendőiket. Én is így szoktam tenni, ennek első lépése pedig az, hogy az otthonomat picit átrendezem, összerántom, hogy  hívogató, kellemes hangulatú legyen, ahol szeretek lenni, ami inspirál.

Íme a tízes listám.

1. Takarítás

Aprótól haladunk a nagy felé: először is takaríts ki. Dobd ki a szemetet, dobd ki a már agyonolvasott újságokat, betelt füzeteket, összegyűrődött jegyzeteket, amikre nincsen szükséged. Aztán töröld le a port a polcokról, nézz be a szekrényekbe, nem kell-e kimosni őket belülről.

10 dolog, amit tenned kell szeptemberben

2. Növények

Készítsd fel növényeidet a hidegre. Ha az erkélyen, ablakban tartottad őket, olvass utána, melyiknek mire van szüksége, be kell-e hozni a melegbe, vagy kibírja-e a hűvösebb időt, át kell-e ültetni, le kell-e metszeni.

10 dolog, amit tenned kell szeptemberben

 

3. Rendezd át (vagy be) a kamrádat!

Már ha van olyanod. Nem az éléskamrára gondolok, hanem arra a sarokra (nekem egy kis szekrény szolgálja ezt a funkciót a mosogató mellett), ahol a tisztítószereket, rongyokat tartod, esetleg a porszívót, partvist. Ellenőrizd, megvan-e minden, amire szükséged lesz a nagytakarításhoz.

10 dolog, amit tenned kell szeptemberben

4. Írószerek, fontosabb eszközök otthonra

Szerezz be mindent, amire a nyáron nem volt szükséged, de ősszel kelleni fog: tollak, ceruzák, papír, dosszié – minden, ami a rendezett íróasztalhoz és az otthoni munkához kellhet.

10 dolog, amit tenned kell szeptemberben

5. Rendezd át a ruhatárad!

Ki a nyáriakat, elő a télieket! Csinálj rendet a zoknis fiókban, válogasd ki azokat a ruhákat, amiket nem hordasz. Nekem ilyenkor általában nagyon fáj a szívem, de muszáj néha szortírozni, hiszen – a Feng Shui is azt mondja – nem szabad felesleges dolgokat őrizgetnünk!

A további öt szeptemberi teendőt a Girl Power blogon találod!

10 dolog, amit tenned kell szeptemberben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top