Aktuális

Megható! Kiálltak a diákok transznemű osztálytársuk mellett

Nagyon helyesen tették, és volt is értelme.

A 17 éves, transznemű Maria Muniz fiú testbe született lány. Bár általában a biológiai nemének megfelelően nadrágban jár, nemrégiben úgy döntött, szoknyában megy iskolába, ezzel kifejezve a szabadságát és azt, hogy ki is ő valójában. Az iskola vezetői azonban megbüntették, arra hivatkozva, hogy vétett az öltözködési szabályzat ellen, mely a fiúk számára nadrág viselését írja elő. A büntetést követően Muniz átöltözött nadrágba.

Az osztálytársai azonban nem hagyták annyiban. Másnap a lány és fiú osztálytársai egyaránt szoknyában mentek iskolába, kinyilvánítva ezzel, hogy támogatják Mariát.  A szoknyát viselő gimnazistákról készült csoportkép az internetre is felkerült, és rendkívül pozitív fogadtatást kapott.

Kiálltak a diákok transznemű iskolatásuk mellett

“Nagyon boldog vagyok, hogy az osztálytársaim kiálltak mellettem, és remélem, hogy ez másokat is arra fog bátorítani, hogy helyesen cselekedjenek. Az iskolában mindig azt tanították, hogy fogadd el azt, aki vagy. Én csak e szerint próbálok élni” – nyilatkozta Muniz a sajtónak.

A diákok akciója ráadásul, úgy tűnik, célt ért. Az iskola ugyanis közölte, hogy ellenzik az intoleranciát és a diszkriminációt, ezért az eset nyomán felülvizsgálják az öltözködési szabályzatot. 

Forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top