Aktuális

Már 145 nyelvtanfolyam indult a diplomamentő programban

Óriási a túljelentkezés.

Eddig 145 nyelvtanfolyam indult a diplomamentő program keretében, 1781-en kezdték meg a tanulást – írja a Magyar Hírlap.

Folyamatosan indulnak az államilag támogatott nyelvtanfolyamok, amelyeken várhatóan 13 730-an  vehetnek részt, az év végéig tízezren kezdhetik meg a tanulást. A túljelentkezés óriási, mintegy 30 ezren szerettek volna részesei lenni a programnak, ami érthető, hiszen a legutóbbi adatok szerint 49 370-en vannak, akik államvizsgáztak ugyan, de nyelvvizsga-bizonyítvány hiányában nem kapták meg a diplomájukat.

A programba kerülés egyik feltétele a választott nyelvből (angol, német vagy francia) az alapszintű nyelvismeret megléte. A tervek szerint december végéig lehet jelentkezni, akár többször is. A hárommilliárd forintos programban egy fő legfeljebb háromszázezer forintnyi támogatást kaphat nyelvtanulására. A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a képzés után B2-szintű, vagyis középfokú, államilag elismert nyelvvizsgát tesznek 2015. december 31-ig, majd átveszik diplomájukat, és ezt 2016. február 28-ig igazolják. A kiválasztásnál előnyt élveznek a regisztrált álláskeresők és az első diplomájukat megkapni kívánók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top