Aktuális

Negyedikes olvasókönyv: a nők értetlenek, és kiabálni kell velük

Nemzeti Társasjáték: ki talál újabb ostobaságot a hazai tankönyvekben?

Vajon eddig is voltak totális tök nagy hülyeségek a magyar gyerekek tankönyveiben (ki sem merem mondani, a mieinkben is?! Ja, igen, de arról tudtunk), vagy ez a mi kis nemzeti jegesvödör-kihívásunk: rejts el egy újabb butaságot te is, avagy ki találja meg a következőt? Gondolom, ahogy haladnak előre a kisdiákok az éves tananyagban, és mondják fel a leckét otthon, úgy húzódnak a szülői szemöldökök: “jól van, jól van, kisfiam, de mit mondtál az előbb? Ott, annál az izé… nyugatimádat résznél?” Na jó, a nyugatimádat már lejárt ügy, azóta volt hajtépő kislány, szemkinyomó méhecske és lányok, akiknek mások a szellemi képességeik, mint a fiúknak. Szóval ahogy telik az év a maga medrében, úgy lapozunk egyet-egyet a tankönyvben és bukkanunk rá az újabb sajátos információkra. Most itt a legfrissebb, amiből kiderül, hogy nemcsak a lányok tök hülyék, de a már nagykorú lányok is.

Az Index a nyertes, náluk szúrt szemet az Apáczai Kiadó negyedikes olvasókönyvéből származó gyöngyszem, ami furcsa módon egy vicc (amúgy tényleg egy vicc az egész), miszerint adott Pistike, akinek az anyja annyira ostoba a negyedikes házihoz, hogy Pistike szegény apjának ordítva kell neki azt elmagyaráznia.

Fotó: Index.hu
Fotó: Index.hu

Hát, sokaknak csak ez a tartalom maradt, azoknak legalábbis, akik az új tankönyv-érában a kísérleti könyv (juj) helyett inkább ezt, A Választhatót (muhaha) rendelték. Mondjuk, az tényleg klassz dolog, hogy több mint hétszázezer diák ingyen kapta idén a tankönyvet, de most már legalább értjük is, hogy miért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top